Tog fram packningsmaterial till självaste Rigid

Att arbeta med design och produktutveckling innebär att ditt jobb egentligen aldrig blir klart. Och detta, att aldrig se någonting som färdigt utan istället som en grogrund för någonting nytt, är något av en konst. Att hålla en deadline, men fortfarande komma ihåg att nästa steg av utvecklingen finns runt hörnet – det tankesättet passar inte alla.

Jag jobbar som designer. Jag har jobbat med allt från enklare illustrationer till möbeldesign. Senast arbetade för ett projekt som handlade om fordonsbelysning. Jag hade blivit intagen för att se över deras packningsalternativ (kartong, emballage och paket med tillhörande design), och blev häpen över hur mycket utvecklingsmöjligheter och estetik jag kunde se i ett par extraljus. Jag tog fram två tre slutgiltiga designer som jag tyckte skulle passa. Samtliga förslag blev en hit och idag kan stoltsera att ha varit med och designat packningsalternativ till ett av de bästa extraljusen på marknaden, nämligen amerikanska storföretaget Rigid Industries!

Det jag skulle hitta en design för var LED-lampor till bil, alltså sådana där runda som man ibland kan se i fronten på vissa personbilar. Jag hade som sagt dock inte räknat med den kreativitet som projektett skulle ta fram hos mig och det slutade med att jag fick göra ett internt illustrationsjobb som kunde ligga till grund för framtida modellers utformande.

Jag köpte faktiskt till och med ett par led lampor till bilen själv, hör och häpna. Och jag blev ungefär lika förvånad över deras grymma prestanda som min egen kreativitet under projektet. Det blev nästan som en sådan där aha-upplevelse, där man inser att man kört omkring utan att se ett dugg de senaste åren.

Summa summarum: ibland tar man anställning på ett företag och kommer hem med ett par extraljus till bilen.